Økologisk frokostordning

Der findes et væld af muligheder, når det gælder sunde og økologiske frokostordninger. Ønsker i en frisklavet økologisk frokostordning med sæsonens råvarer, kan i derfor blot sortere efter økologi i vores kartotek af frokostordninger i jeres nærområde.

Økologisk frokostordning er danskernes favorit

Danskerne er efterhånden vilde med økologi og der er helt sikkert også flere af jeres medarbejdere, som vil værdsætte at menuen er økologisk. Endda så vilde med økologi at ingen andre lande i verden har en så stor økologisk markedsandel. Især når det gælder grønt og frugt, er der ofte præferencer, da mange foretrækker deres disse produkter uden sprøjtemidler.

Økologisk frokostordning på arbejdspladsen

Vi mener at det er vigtigt at kunne servere en frokostordning, som lever op til forbrugernes og dermed også medarbejdernes forventninger. Når du skal vælge en sådan ordning er det altså vigtigt at have i mente, at nogle medarbejdere måske næsten udelukkende spiser økologisk i dagligdagen og dermed også ønsker at gøre det på arbejdspladsen. Den mulige forventning kan du altså imødekomme ved blot at bestille en sund og økologisk frokostordning, som kan blive et samtaleemne over frokostbordet.

Skab sociale relationer

Fælles frokost er muligvis et af de bedste sociale tiltag i kan gøre i virksomheden. Det er nogle gange den eneste tid på dagen, hvor medarbejderne har tid til at tale med hinanden om ting, som ikke berører arbejdet. Det kan altså derfor effektivt styrke sammenholdet og relationerne medarbejderne imellem.

En sikker investering

En økologisk frokostordning, er som udgangspunkt måske en af de mest sikre investeringer du kan gøre, når det gælder frokostordninger. Tendensen til at elske økologi har kun været stigende de seneste år. Der er altså flere og flere som hælder til økologi og derfor vil der med en økologisk frokostordning være større chance for at frokostordningen værdsættes af dine medarbejdere.

Tag hensyn til natur, dyr og miljø

Kendetegnet ved økologisk produktion af fødevarer er at der anvendes færre tilsætningsstoffer i forarbejdelse processen. De færre tilsætningsstoffer og dermed mere naturlige fødevarer munder dermed også ud i en mere intens smagsoplevelse. Det giver altså også en mere smagfuld frokostordning med økologiske råvarer.

Det økologiske spisemærke

De der har gastronomiske virksomheder og støtter den økologiske forarbejdning af fødevarer, kan tilstræbe at få det økologiske spisemærke. Det økologiske spisemærke er en klassificering af den økologiske andel i virksomhedens udbud.

Der findes følgende tre klassificeringer:

 

  • Bronzemærket (30-60 procent økologi)
  • Sølvmærket (60-90 procent økologi)
  • Guldmærket (90-100 procent økologi)

Mærker som informerer forbrugerne om andelen af økologi som de kan forvente af den enkelte frokostordning.